Information:
Ruben Madsen
070 5924492
ruben.madsen@fakultet.se
Kurs för Krögare och Arrangörer



Kursen ingår i Surströmming Universitetet programutbud och riktar sig till krögare och arrangörer.

Kursen ger inledningsvis baskunskap om surströmming,
traditioner, tillbehör och olika serveringar.
Vi går in i detalj om olika smaker och deras förhållande till surströmming
och till varandra.
Kursen ger insikter i logistik och praktisk hantering i förberedelser och genomförande men framför allt beprövade och framgångsrika recept och serveringsformer.
Extra kunskap är tips och knep som gör framtida serveringar enklare och
publikt mer framgångsrik.

Intresseanmälan skickas till: info(@)fakultet.se


• Kursplan:

Historik
Vad är Surströmming?
Beredning
Bransch och geografiska skillnader.
Traditioner, Kulinarisk Kultur och Nationell Identitet.

• Klassiska tillbehör och kvalitéer:
Kalljords Mandelpotatis och annan potatis.
Rödlök, gul lök och annan lök.
Gräddfil, Crème fraîche, Yoghurt.
Tunnbröd
Smör
Ost

• Övriga tillbehör och kvalitéer:
Blana.
Rödlöksmarmelad.
Äpplekompott.
Mandelpotatispaj.
Rostat bröd, Knäckebröd.

• Trender

• Måltidförberedelser och hantering:
Dukningar.
Bestick.
Renshantering.

• Drycker
Glas.
Alkohol
Alkoholfritt

• Serveringsformer:
Röror
Provsmakningar.
Förrätter
Klämmor.
Klassisk dukning. Trendig dukning.
Surströmmingsfatabur á la Nobel.
Offentlig servering.

• Övrigt:
Barn
Goda råd!
Underhållning
Lathund
Marknadsföring
Dokumentation
Utvärdering
Diplom
Uppföljning

Intresseanmälan skickas till: info(@)fakultet.se



INSKRIVNING